Tips en Informatie

 

Auto van de zaak

Als u met succes een beroep wilt doen op een lagere bijtelling voor de auto van de zaak is het noodzakelijk dat u een goede kilometeradministratie per rit heeft bijgehouden. Bij een lagere bijtelling zal de fiscus u zeker vragen om bewijs. Voor woon– werkverkeer geldt dat dit hoort tot de privé kilometers. Voor auto’s met een grijs kenteken geld een lagere bijtelling, ook geldt dat een goede kilometeradministratie kan leiden tot een lagere bijtelling. In sommige gevallen is voor een grijs kenteken zelfs géén bijtelling mogelijk.

Perpetuele obligaties

In een goed samengestelde effectenportefeuille horen naast aandelen ook obligaties. Denkt u hierbij ook eens aan perpetuele obligaties; deze geven u een hogere rente en hebben vaak een koers boven pari waardoor u bij verkoop ook nog eens koerswinst kunt maken. Laat u altijd goed informeren over eventuele risico’s die verbonden zijn aan het bedrijf of de instelling waarvan u de (perpetuele) obligaties wilt aanschaffen.

Ziektekosten

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: kijk bij het invullen van uw aangifte eens goed naar uw ziektekosten en telt u dit keer wel alles mee? Had u de twee voorgaande jaren recht op ziektekostenaftrek en mag u ook de aftrek voor chronisch zieken toepassen? Onder een bepaald inkomen heeft u bij ziektekostenaftrek voor het 3e jaar zelfs recht op een toeslag.

Spaargeld

Voor u uw spaargeld gaat onderbrengen, denk even na over de spelregels.
  • Zet uw spaargeld uitsluitend in op een bank die wordt erkend door De Nederlandse Bank(DNB).

  • Bij twijfel raadpleeg DNB. Kijk op www.dnb.nl

  • Wees wijs en geef aan welke bank dan ook hooguit het bedrag in beheer dat door de Nederlandse Staat wordt gegarandeerd.

Hoogste Internetspaarrente

 

Bigbank 0,50%
Lloyds Bank 0,30%
Openbank 0,20%
NIBC Direct 0,15%
LeasePlan Bank 0,10%
Anadolubank 0,08%
Nationale Nederlanden 0,07%
DHB Bank 0,07%
DHB Bank 0,07%
Argenta 0,05%
Anadolubank 0,05%
AT Bank 0,05%
Anadolubank 0,05%
Centraal Beheer 0,04%
ASN Bank 0,01%
Rabobank 0,01%